Ik groei groter

Uit-Blinker.be

Ik groei groter.

 

Ik kruip efkes stiekem achter de kompjoeter, want vrouwke is beneden een cake aan het bakken.

Gisteren heeft ze ook al brood gebakken. Ik maak wat mee hoor in mijn hondenleventje. Ze doet dat allemaal met een apparaat en soms maakt dat apparaat lawaai en dan ga ik blaffen joh! Ik spring dan met mijn grote voorpoten op het aanrecht en ik kijk en ik snuffel. Maar weet je, dat mag ik niet van het vrouwke! Ik moet toch alle nieuwe dingen een beetje kunnen onderzoeken. Wat ik wel tof vond is dat ik gisteravond zo'n lekker stuk brood kreeg. Mjammie!

Gisteren ben ik me kapot geschrokken, want ik heb gezien dat vrouwke thuiskwam met zo'n eng waterspuitding. En weet je wat het ergste van alles is? Ze heeft hem zo hoog gezet dat ik er niet bij kan! Maar ja, ik ben nog steeds aan het groeien, dus wacht ik op de dag dat ik groot genoeg ben om er bij te kunnen. Ik weet niet precies hoe groot ik ga worden, maar ik vind het wel tof hoor om zo groot te worden.

Als mensen aan het vrouwke vragen hoe oud ik ben, dan hoor ik haar acht maanden zeggen.

Er is al veel gebeurd met mij. Ik schrik me soms kapot. Ik had eerst hele mooie tandjes. En lekker scherp! Dat is kicken als je met die tandjes het vrouwke bijt. Ik had me daar een lol. Maar er is iets gebeurd: ik ben die tandjes kwijt en heb nu andere tanden! Dat was echt niet leuk hoor dat wisselen. Ik moest overal op knagen en volgens mij heb ik nogal eens op dingen geknaagd waar ik niet op mocht knagen. Ik kan dat toch niet allemaal weten? Ik ben nog zo jong!

Nu ik deze tanden heb ben ik wel blij, want daardoor kon ik deze week dat enge waterspuitding onschadelijk maken. En ballen dat ik sloop! WAUW, gisteren nog één! Die had ik al een hele tijd en dat was niet leuk van het baaske en vrouwke. Het was zo'n grote met touwen eraan en telkens als ik dacht: "Nu ga ik hem stuk bijten" gingen ze iets doen met die bal: slangetje erin en het leek wel of ze er iets in pompten en toen was die bal zo hard. Nou, ik liet wel horen dat ik dit echt niet leuk vond. Maar..... gisteren is het me gelukt! Dom vrouwke, ging ze nog een keer met zo'n slangetje erin, maar dat hielp natuurlijk niet. Als ik deze sterke tanden ergens in zet, dan krijg ik het wel kapot hoor!

Dan is er ook nog iets gebeurd met mijn oren! Eerst lagen mijn oortjes zo lekker zacht op mijn koppie en later gingen ze soms plotsklaps rechtop staan. Dan vielen ze weer, dan stonden ze weer recht. Rare ervaring joh! Sinds een paar maanden staan ze helemaal recht en ik hoor grote mensen soms zeggen dat ze mijn kop zo mooi vinden. Ik moet dan echt oppassen dat ik niet verwaand word.

Nu vraag ik me af of ik soms ook nog vleugels zal gaan krijgen. Ik ga nu elke morgen heel vroeg met mijn baaske naar een parkje en daar mag ik los lopen en rennen. Daar zitten zoveel vogels en ik mag daar mee spelen. Maar ja, telkens als ik naar hen toe ren vliegen ze weg. Dat is dan wel een teleurstelling voor me.

Vanavond ga ik weer naar school. Sinds een paar weken ga ik naar een nieuwe school. Ik ben een poosje niet naar school geweest, want het baaske wilde voor mij een hele goede school opzoeken. Maar ja, nu ben ik een poosje niet naar school geweest en ik vind het leren zo moeilijk.

Kijk, als ik samen met mijn baaske ben dan gaat het best goed. Ik ga dan zitten als hij het vraagt, ik ga liggen als hij het vraagt enz. enz. Ik heb echter een groot probleem: als ik andere dingen of dieren zie dan ben ik helemaal mijn kluts kwijt. Ik hoor het baaske wel, maar het lijkt wel of het me dan niet meer lukt om te doen wat hij vraagt.

We zijn deze week naar die school gegaan. Er waren nu natuurlijk geen leerlingen, maar daar zijn van die mooie velden en daar moet ik elke vrijdagavond goed mijn best doen. Maar weet je, ik heb daar iets geks gezien en meteen lukte het mij niet meer om te doen wat het baaske vroeg. Ik zag daar hele grote beesten. Ik dacht eerst: "Wat zijn die Dalmatiërs toch groot", maar ik hoorde het baaske zeggen: "Dat zijn koeien". En rare geluiden dat ze maken! Ik moest dat natuurlijk allemaal onderzoeken en goed kijken en goed luisteren en daardoor kon ik echt niet meer naar mijn baaske luisteren, want mijn oortjes en oogjes zaten vol met andere dingen.

Dat vind ik wel heel erg, want ik wil zo dolgraag doen wat het baaske vraagt. Ik heb zo'n kei-tof baaske. Ik hou echt heel veel van hem en ik merk dat hij mij ook kei-tof vindt. Het baaske is veel groter en sterker dan het vrouwke. Kijk, eigenlijk lijk ik veel op mijn baasje: groot en sterk.

Als ik speel met mijn baaske dan kan ik bijna nooit winnen. Amaai, wat is hij sterk! Ik moet wel oppassen dat het baaske niet boos wordt, want zijn stem is veel strenger dan van het vrouwke. Ik probeer altijd direct naar hem te luisteren, want die boze stem vind ik echt niet fijn.

Ik heb het baaske tegen het vrouwke horen zeggen dat hij voorlopig eerst de eenvoudige dingen ga leren: zitten, blijven, liggen en een poosje stoppen met dingen die iets moeilijker voor me zijn. Misschien is dat een goed idee van het baaske, want als ik die eenvoudige dingen eenmaal heel goed weet dan lukt het mij misschien ook op school. Misschien raak ik dan niet meer zo van slag van die koeien, die mensen en die honden.

Ik heb deze week nog iets meegemaakt! Ik ging met het baaske mee naar die hondenschool en dat doen we dan met de auto, want het is best nog een eindje weg. Mijn baaske heeft zo'n rek in de auto gezet, want dat is veiliger zegt hij. Nou, ik vind dat echt niet leuk, want ik wil dicht bij het baaske zijn. Ik ben toch niet gevaarlijk? Weet je wat er deze week gebeurde onderweg? Het rek viel om!!!!!!!!!!! JOEPIE, ik heb er niets aan hoeven doen en het gebeurde zomaar!!!! En toen, mijn hartje bonst nog van contentement.... toen liet het baaske de rugleuning van de stoel naast hem zakken en mocht ik zomaar op die stoel klimmen en naast hem zitten. Amaai, wat een ervaring in mijn jonge hondenleven. Ik heb het baaske natuurlijk geholpen met rondkijken, zodat hij geen ongelukken zou maken. Ik was als het ware zijn bijrijder, dat is toch niet gevaarlijk? Dat is toch juist heel erg veilig?

Hmmmmmm, ik ruik de cake van het vrouwke hierboven helemaal. Zal het me lukken om heel zielig te kijken, zodat ik een stukje mag proeven?

Ik ga nu maar rap stoppen, zodat vrouwke niet ziet wat ik aan het doen ben.

 

Dikke poot van Blinker.